Måndag=ny vecka

ja då var det måndag igen vilket är =ny vecka och dagis igen.
lämnade honom o han blev lika glad som vanligt då vi klev in genom dörren på dagis.
sprätter i lillkroppen, idag skulle han även äta där så när jag kom för att hämta honom hade han precis ätit 3 omgångar med korvstoganoff, så aptiten var på topp, annat kan det ju vara här hemma=)
nu ligger han och sover är helt utmattad efter dagens vistelse på dagis, är skönt nu när vi får in dom rutiner som dom andvänder, de vill säga, lunch o sen sova en långkörare i stället för att knoppa in vid 10tiden för powernap som han brukar. har så mycket tid för mig själv att jag känner mig helt lost, vad gör man utan barn och hur??

igår var vi i alla fall på barnkalas hos Elias som fyllt 2 år  GRATTIS.
käkade tårta som för övrigt var jättefin i form av en röd bil (bubbla)
som det stod hans namn på, tänk om man var så duktig på att göra tårtor, vad kul det skulle ha varit.

helgen har vi inte gjort så mycket annat, mest tagit det lungt, Liam har haft ont i munnen då det poppar upp tänder både här o där, att jag var tvungen fara o köpa alvedon så att han skulle kunna få sova på natten, lider så med han då han har så ont. mammas lilla hjärtegryn.

ja så vad har denna vecka att erbjuda då? skulle ringa fk om ett inteyg på föräldrapenning som af ville ha, hmm ringde dit o hamna i kö -du har plats nummer 237 i kön!!?? shiiit, kan ju icke vara möjligt asså det går ju bara inte att vänta så länge, detta är ett skämt.
o på tal om telefon köer så har ju com hem samma sak, hon ringde ju till mig och sa att hon skulle ringa mig i måndags förra veckan för att jag skulle kunna beställa deras tjänst!! i MÅNDAGS förra VECKAN??
inte ett samtal what so ever!!
COM HEM IN MY AS!!
så svar JA jag lever fortfarande som amish folket här hemma med 3 kanaler.
ska studsa iväg ett mail till dom IGEN,, va e det för service dom har igentligen snacka om uselt.
blääääää.

vad  mer?? ska på inflyttningsfest nästa helg på lördag, så det ska bli kuligt!!
på af basinfo på fredag ska bli mindre kuligt.
urs, denna jäkla basinfo kan den utantill vid det här laget men man måste ändå närvara så det är väl bara o göra det då.

och så har jag kommit på att jag ska börja göra matlista varje vecka för att kunna variera maten lite, har grymt dålig fantasi då det gäller matlagning just nu har ingen inspiration, idag står det i allafall kyckling i ugn o ris med indiancurrysås, grymt gott!!
så har inte färdigställt matlisatn ännu utan bara kommit till idag, så om det är NÅN som har någe kuligt förlag på mat SNÄLLA dela med er för guds skull!!

a nä det är väl bara o sätta i gång en tvättmaskin o slänga på en kanna kaffe o ta en macka så man får nå vettigt gjort i dag i allafall, får se om vi tar oss ut en sväng sen då han har vilat.

på återseende gott folk!

Olny srmat poelpe can raed tihs.

Olny srmat poelpe can raed tihs.
I cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosnt mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoatnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it wouthit a porbelm.. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Amzanig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! if you can raed tihs psas it on !!

inskolningen på dagis!!

inskolningen på dagis började ju igår,
och det gick jättebra vi var där 1 timme igår och Liam märkte nog inte ans att jag satt där för han hadde fullt upp med att leka, idag var andra dagen på inskolningen och då har han fått vara själv medans jag har suttit 1timme o 30 minuter i fikarummet o druckit kaffe o läst tidningar.
hadde gått jättefint, inte en tendens till tårar eller att han sökt efter mig, däremot blir han ledsen varje gång vi ska gå hem, han vill stanna han har ju skitkul jue=)
imorron blir det att vara ute och busa ska nog gå bra det med.

dagiset i övrigt är riktigt fint, många härliga lekrum,kuddrum o aktivitets/terapi rum att roa sig i.
idag fick jag även se den stora lekhallen som andvänds av hela dagiset, är som en gympasal full med klätterställningar madrasser o tunlar o ruschkanor o ja en hel lekpark inomhus, det såg riktigt kul ut.
personalen är jättetrevlig o skojfrisk, väldigt öppen till sättet o tillmötesgående, känns jättebra är helnöjd=)

han kommer att vara 15 timmar per vecka fördelat på tre dagar tisdag,onsdag och torsdag, känns också helt perfekt det var ju så jag önskade att det skulle bli, då har man tid att åka iväg och göra saker o gå på arbets och de ena med det tredje, perfans.
så med andra ord är vi helnöjda med allt, inget att anmärka!!

tjo!!

Grattis min lilla busunge på 1års dagen!!

Grattis min lillabusunge på 1års dagen!!
ja idag blir min lilla bäbis hela 1år, tänk vad tiden går fort.
det här året gick så ruskigt fort, har knappt blinkat så var bäbistiden förbi.

igår hade vi kalas för familj o kusiner, käkade en grön tårta som var mycket uppskattad, fick pressenter o trevligt sällskap, vi busade hela kvällen och han var riktigt trött i gårkväll.

idag blir det ännu mera kalas, idag kommer vännerna hit o firar o fikar o busar.
ska strax göra lunch åt lilleman sen ska vi plocka undan här hemma o göra fin fint tills folket dyker upp.

och imorron börjar inskolningen på dagis, ska bli spännande, tror det kommer gå super duper bra för honom, han älskar andra barn så mycket o leker och busar på, han kommer stormtrivas, är helt övertygad.



Grattis Liam, Mamma älskar dig!

Die mauer


Födelsedags fixande!

ja idag håller vi på att förbereda inför kalas här hemma, i morron kommer familj o kusiner och firar lilleman, så vi har varit och handlat till tårtan=) den blir knallgrön med svarta döskallegodisar på, en mycket barnslig tårta, vilket säkerligen kommer uppskattas av kusinerna=)
ska färga den med karamellfärg och fyllningen består av chokladpudding o marsansås.
och så blir det kakor o bullar å sånt.

har roat mig med att blåsa upp ett 50tal ballonger är YR, så just nu har jag en glad son bland alla balongerna, riktigt kul o se faktiskt, ska sätta igång o dammsuga o skura så det blir fin fint här hemma.

på måndag blir det att göra en till tåra för då kommer vännerna och firar med oss. vet dock ej hur den tårtan ska se ut det får vi se=)
kanske lite mer mänsklig o man säger så.

joo, dom ringde från comhem och bad om ursäkt för deras hemsida är fuckad., och för att dom har så långa läs LÅNGA telefonköer., tydligen går det inte att beställa ett helt nytt abonemang hos dom via hemsidan just nu och kan endast ske via telefon??? WHAT!! men fixa det då...
var i allafall på stan då hon ringde och då hade jag inte i skallen vilka kanaler det var jag skulle ha.
MEN hon erbjöds sig att ringa måndag förmiddag till mig så jag skulle kunna beställa tjänsten då + att jag då skulle slippa betala eller stå i nån telefon kö.
lät som en bra ide tyckte jag.
såg även att dom mailat tillbax och bet om ursäkt o dittan o dattan.
så jag ska nu gå in på deras hemsida och välja ut 8 kanaler jag vill ha extra utöver de som redan finns vill säga 12 fasta kanaler i det utbudet, boxern får jag för 1 kr och fraktfritt skulle det oxå vara 4 första månaderna är det halva priset, bindningstiden är 12 månader och gratis vid eventuell flytt, och så var det gratis att välja eller by´ta kanaler vid varje månadskifte om så önskas, så det lät ju fin fint.

nä städa var det.
bye!!

lite skön snubbe sådär http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=166837764

snart ett år!!

ja nu har det börja slå mig att det snart är ett år sen jag födde liam, ja snart ett år sen jag låg där på fölossningen o grymtade utav smärta, minns det som om det vore igår, trodde aldrig denna smärta skulle få ett slut, trodde tiden stod stilla och att jag skulle sprängas pga av all smärta. men det var helt underbart går inte med ord att beskriva hur det känns att föda sitt barn. när jag fick upp honom på bröstet visste jag fortfarande inte vad det blev för kön, jag frågade men dom sa att jag själv skulle titta efter, jag rullade upp den lilla filten som då var gigantisk för honom, letade febrilt tills jag såg att jag fått en son.
tårarna sprutade ännu mer av lycka, jag har fått en son, jag var så stolt över honom han var så fin, han var helt perfekt.
det var det bästa jag gjort i hela mitt liv.
jag älskar honom så otroligt mycket skulle kunna göra allt för han.
utan honom är jag inte hel.
liam mamma älskar dig!

känner mig lite småblödig o sentimental och fylld av lycka då dessa känslor poppar upp igen, och så känner jag idag, kommer säker känna ännu starkare på måndag då han fyller 1 år.
min grabb bli stor.

idag ska vi i allafall en sväng till staden, ska kolla in lite pressenter och även inföskaffa lite bakgrejjer så jag kan baka i helgen, vad vet jag inte riktigt ännu, tårta blir det garanterat men det ska bli nå mer oxå!!
måst köpa lite nya batterier till kameran oxå så jag kan knäppa lite kort på gullungen.
även en märkpenna ska jag köpa, så jag kan märka upp lite kläder inför dagisstarten på tisdag.
längtar med glädjesorg till inskolningen, ska bli så spännande och även hjärtskärande att lämna ifrån mig honom till dagis, han har ju varit med mig 24-7 i nu snart ett år, vi är verkligen ett, jag o min son!

sen ska jag även span in lita andra grejjer till min o systers projekt, vi har bestämmt oss att vi ska tjäna lite extra pengar vid sidan om, men hur tänker jag inte berätta för er moahaha det är då våran lilla hemlis.
kul ska det bli i allafall.

sitter o dricker mitt morgonkaffe och ska snart lägga liam för en powernap och jag ska ta en power dusch. så man vågar sig ut i stan utan att se ut som en skräcködla. haha.

jo, måst kolla in nån pressent till Elias oxå som fyller 2 år 24 september, ska dit på kalas nästa helg, så nått skojjsigt måste vi ju hitta till han, storgrabben, där har tiden oxå gått fort minns fortfarande då sandra gick där med stormagen och vi pratade om allt, och hon frågade mig då, -Malin, jag undrar vem du kommer skaffa barn med och när??
jag svarade att jag DET vill jag oxå veta haha tror det lär dröja ett bra tag sa jag.
joo tjeeena ett par månader var jag gravid och jag berättade det för sandra allra först, vi pratade både hit o dit om barn, sen bestämde jag mig för att jag vill helt klart bli mamma, visste det inombords redan då jag plussade, men fick det bara bekfäftat då.
är ju så kul med vänner som har barn oxå.
önskar o längtar tills fler av mina vänner skaffar ett litet gryn.. guu så kul.

nä ska skaka lite välling nu, seee yaa!!

com hem in my as!!

Skulle beställa tv-tjänst hos com hem. men blev less, inget verkar funka o få tag på dom jävlarna verkar omöjligt så jag skrev ihop ett litet mail till dom.

Hej!
försöker beställa en tv- tjänst hos er , sitter och fyller i alla
uppgifter när jag äntligen ska bekräfta min beställning, så säger ni
att mitt person nummer inte stämmer överens med mitt efternamn höö??!! WHAT!!, försöker flera gånger att skriva nytt då jag tänker att jag skrivit nått
fel men nej det GÅR inte???? hur kan det komma sig?
har varit utan kanalerna nu ett bra tag, o ringa till er verkar inte heller gå nå vidare då man fasiken inte kommer fram och lyckas man dock göra det, ja då är nog pengarna slut på mobilen. skiiiiit säger jag bara.
ville bara ha lite tv kanaler men det verkar vara för mycket begärt.
konstigt enligt mitt tycke att inte ens eran hemsida funkar som den ska.!!
hur fan kan man lita på att det ni säljer ja att era utbud ska fungera!!
svara på min fråga!!,, jag vill ju oxå kunna beställa skiten som alla andra!!
känner mig som nått jäkla amish folk med bara 1:an 2:an och 4:an, så kan man ju inte ha det!!

Grym tjej!!


in the ghetto

Nu är vi tillbaka i ghettot a la`hertsön!
vart o flängt runt i boden ett par dagar, kom hem igår.
var som helt slut tog oss ett bad o kröp ner i sängen!
skulle se på tv då jag insåg att dom tagit bort en massa kanaler, har endast 1,2 och 4:an känner mig som amish folket typ, hmm måste ha missat nått här??
skulle man fylla i nått om kanalerna eller så?

nåväl, nästa vecka börjar allvaret haha dagisstart för lilleman, ska bli mycket intressant. fast vi börjar ju veckan med hans 1ÅRS DAG=) jejj, ska baka lite tårta o annat smaskens som vi ska fira med, köpa nån pressent ska jag fara i morgon och göra, vad vet jag inte riktigt ännu, det blir förståss en massa kläder o så men måst komma på nån mer kulig leksak också.

han har börjat bli så stor nu, släpper taget då han står upp, tar väl nått steg själv, är fortfarande för feg men han blir mer o mer modig för var dag som går, så snart så kan han det där oxå, dock så klättrar han på allt, hänger på spisen och bordet o stolarna och klättrar på grindarna hemma hos syster, dom grindar som är för hunden, ja han klättrar på allt han kan, jag får snart en hjärtattack, lillbusen där.
pratar o härmas gör han för fulla muggar, han försöker göra ALLT som jag gör haha är ju så kul för han ser ju så kul ut.

o lärt sig o slåss o kivas om leksaker med sin kusin har han oxå gjort en massa, nu är han riktigt duktig på att försvara sig o sina leksaker, finns ingen som kan komma o slita av han det han har i handen, han kommer klara sig superfint på dagis, är helt övertygad.
och han har numer 5 tänder i munnen och fler är på G, jäsikens nu verkar dom poppa upp en efter en, går med en väldans fart.

Missade bvc igår, då jag TOTALT glömt bort det, skulle ju på läkarkontroll o 1 års spruta, shit happens säger jag bara.
försöker få tag på kerstin på bvc men utan resultat, gud så jag skäms alltså. pinit att man missar det. okej om det bara var en vanlig vägning o mätning men icket det. a ja inget att göra åt.
får försöka få en ny tid då.

annars gör vi inte så mycket, dagen bjuder på regn och då passar jag på att vara hemma o tvätta och städa, ska även städa ur allt smått ur liams garderob och göra plats för nytt.
är ju så tråkigt varje gång man packar ner ett plagg som blivit för litet, värst var ändå i början åå man tänkte den där lilla bodyn satta man på han på bb osv, man är ju så bölig där i början.
nu går det väl lite bättre men det är svårt ändå.
finns inte tt plagg som jag kan skiljas från, har nog sparat allt hitills.
ja ja sån är jag=)

fick mitt paket från buzzador oxå,  tandkräm från pepsodent white now en stor tub sånt och 15st småtuber att dela ut samt en ny tandborste, ska tydligen göra så man får vita tänder, så vi får väl se, ska testa och se hur den är i alla fall.
men gratis ÄR gott!!
är så kul me gratis grejer o varuprover osv, ska få nån pasta timer, tamponger och barnvitaminer, och nattblöjer och allt är helt gratis. kuligt värre=)

nä annars vet jag inte så mycket mer just nu, ska väl ta och sätta igång med mitt här hemma så man blir klar nån gång.
ha det gott folk!!




Kallt Brrrrr!!!

idag är det kallt ute hurvas bara 6+ ingen trevlig värme eller sol what so ever!!
passar utmärkt för att hålla sig inne och städa, är ett måste jag har att göra tråkigt men sant.

sovit till kl 9 idag å det var underbart att vi tog oss en sovmorgon=)
igår for vi in till stan en sväng o strosa runt, gick på willys och handlade o for hem o laga mat o började städa lite.
känns som om det är så mycket som händer den här månade, mycket att fixa!!
dagis start den 23 september jejj=)
osså fyller han ju 1 år den 22 så lite o fixa innan dess.
skicka in alla papper på dagis igår så nu är det bara tuta och köra.
måst gå igenom mössor och vantar o se vad som skall införskaffas och sånt.

tänkte göra ett storkok åt lilleman oxå, men vet inte riktigt vad hmm nått med fisk kanske för det vet jag ju att han gillar.
han blir mer o mer modig för varje dag som går, i går kväll stod han vid vardagsrummsbordet och tog sin vattenflaska och drack med båda händerna vilket resulterade i att han inte höll i sig utan stod länge helt själv o drack, tror inte ens han reflekterade att han stod själv! så han börjar väl o knalla snart skulle jag tro. ska ju bli kul när han börjar o stappla sig fram lillskiten.=)

tänkte att jag skulle åka till boden nån dag oxå och hälsa på innan allt drar igång här hemma med dagis o jobb osv, då har man ju inte så mycket tid till annat.
får se hur jag gör, hörde av syster att hennes ungar saknar sin moster o kusin, hur gulligt är inte det då? för jag saknar ju dom oxå det var ju länge sen jag var där sist, skärpning malin!!

sitter o dragit i mig två koppar kaffe o känner att jag börjar få lite energi, måst strax styra upp lite lunch åt gossen, sen riva sängkläderna ur sängarna o vädra täckena på ballisen.
ja lunch var det men vad???
hoo har så dålig fantasi nu för tiden, hmm ska projektera på att få han o tycka om potatis oxå han är ju inte stormförtjust i det direkt, fick en hel påse egenodlad potatis av jenny i går TACK!! är ju så gott med egen potatis så nu ska han banne mig lära sig hur pass gott det är, får göra det på lite olika sätt så han får pröva o se själv vilket som är gott=)

oj snackar så mycket skit nu, tror jag börjar bli lite rastlös o det börjar klia i fingrarna att börja sätta igång o göra något, ska dricka upp mitt kaffe nu i alla fall.
så kör vi sen!!

så gott folk det var min dynga för i dag som jag sprider ut till er.
läs o njut!!
moahaha..

En Fredagsfylla=)

i fredags åkte Liam till mormor och skulle spendera en natt där=) och jag skulle få vara barnledig en kväll och med det menar jag att det blev alkohol och ännu mera alkohol.
satt hemma hos livan och förfestade och det var ju bara hon & jag men det var som att det blev som så många gånger förrut innan liam var ens påtänkt.
satt vi ofta bara vi två och surra massa skit om pchjaa allt?
nåja kul hade vi, böka in oss i en taxi och for på cleo, sisådär lagomt med folk i kön när vi kommer dit så det gick rätt fort å få komma in.
betalde och hängde av oss, sen styrde vi MOT baren.

ganska mycket folk, o man träffa många man känner och såna man inte sett på länge osv. kul var det öö kommer inte ihåg hur mycket vi hävde i oss på cleo men några öl och nån turkisk peppar shot.
jag & Liv var nog dom två som var mest rund om fötterna, ööh.. kan nog ärligt säga att jag har en och en annan minneslucka?? hmm.... dock är jag inte ensam om den saken!!
mohahaha aa men jag hade kul!
var hemma och i säng runt 5 på morronen.

dagen efter trodde jag till min stora förvåning att jag skulle må mycket dåligt, men det gjorde jag inte, vaknade och blickade mot liams säng o den var tom och det kändes hemskt, tog mobben o ringde mamma, och allt hade gått fin fint han hade varit hur snäll som helst osv, dom höll på att göra plättar o hjortronsylt o glass. jummie=)
så dom skulle bara äta innan dom kom hem med han.

kring 13 tiden fick jag honom i mina armar, guuuud vad jag saknat denna unge, han var så go och mysig hela dagen och jag tror inte gjorde annat än kramades hela dagen.=)

nu äre måndag och i dag ska jag rensa ut lite skit från hemmet, var å köpte sopsäckar igår så äntligen ska skiten väck!!
och för det krävs det kaffe och åter massa kaffe.
så det är vad jag ska börja med.

Harebra!!


RSS 2.0